A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a vízen és a strandokon biztonságot, a vizet kedvelőknek és a rátermetteknek biztos munkalehetőséget kínál erre a nyárra is. Zajlik a vízimentő oktatás és toborzás, tovább bővül a biztonságos strandok köre, a Balatoni évadnyitót pedig már teljes felkészültséggel várja a szervezet.

A mentőhajós ügyelet és rendezvénybiztosítás mellett, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának kiemelten fontos területe a folyamatos vízimentő képzés, a már megszerzett képesítések megújítása, ellenőrzése, a strandok biztosítása. A használható szaktudás biztosítása a kulcsa annak, hogy a VMSZ évről évre egyre nagyobb számban vonultatja fel a legképzettebb szakembereket a vízen és a strandokon egyaránt.

Ennek köszönhető az is, hogy az idei szezonban várhatóan tovább nő a VMSZ vízimentők által biztosított strandok száma. A Balaton körül mintegy 70 strandot, az országban pedig további 10 strandot fognak felügyelni. 

A VMSZ strandi mentési csoportjába idén is egy kb. 300-400 fős elkötelezett vízimentő csapat összeállítása a cél, mely egész nyáron át egy kiszámítható, fizetéssel járó, társadalmilag és erkölcsileg is elismert és elfogadott munkalehetőséget kínál bárki számára, aki szeret és tud úszni, rendelkezik egy alap fizikai erőnléttel, és szeretne egy jó közösséghez tartozni. A biztos munkaszerződés megszerzéséhez egy vízimentő tanfolyam elvégzése szükséges, melyet az érdeklődők az ország több pontján teljesíthetnek, akik ezután, a VMSZ teljes jogú tagjaként, egész nyáron rugalmasan, saját időbeosztásuk szerint stabil, szezonális munkával kereshetik kenyerüket a Balaton parti és városi strandokon országszerte.

A VMSZ egyik fő küldetésének a vízibalesetek számának csökkentését tekinti,ezért a szakemberképzés mellett hangsúlyt fektet a prevencióra, az általános tájékoztatásra is. A nyári szezonban tartott baleset-megelőzési bemutatók, roadshow-k a felelősségteljes fürdőzésre és vízi közlekedésre igyekszenek felhívni a figyelmet, tájékoztatást nyújtanak a vízben és a vízparton tartózkodás veszélyeiről és az ilyen környezetben helyes magatartási szabályokról. A VMSZ által biztosított eseményeken és a strandokon sorra bukkanhatnak majd rá arra a kis csapatra, akiktől nem csak a fenti témában, de a vízimentő munkával kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak az érdeklődők.

A Vízimentő oktatásról és munkalehetőségről bővebb információt a VMSZ honlapján olvashatnak:

http://vizimentok.hu/hu/rolunk/info/vizimento-oktatas-vizimento-munka---2015/470/

Címkék: balaton toborzás nyári munka vmsz vízimentők bizonság

A bejegyzés trackback címe:

https://vizimentok.blog.hu/api/trackback/id/tr567443866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása