We did it! – Megcsináltuk! hirdeti a Ready, set, wear it! mentőmellény viselési rekordkísérlet amerikai szervezője. Magyarország, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata révén egyetlen közép-kelet-európai résztvevőként 148 fő mentőmellényes támogatóval járult hozzá az esemény sikerességéhez és a világrekord megdöntéséhez. Az idei, a világban összesen 10 917 fő részvételével zajlott esemény bizony bőven túlszárnyalta a 2014-es rekordot: a tavalyi 6973 fős létszámhoz képest közel másfélszer annyian gondolták úgy, csatlakoznak a mentőmellény viselés népszerűsítését célzó akcióhoz.

rswi-2015-infographic.png

Az észak-amerikai kezdeményezésre 2015. május 16-án rendezték meg világszerte az eseményre regisztrált szervezetek a Ready, set, wear it!, azaz Vigyázz, kész, vedd fel!mentőmellény viselési világrekord napot. A 2010 óta megrendezett esemény célja minden évben ugyanaz: túlszárnyalni az előző évet és egyre több mentőmellény viselőt látni világszerte a vizeken.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Balatonfüreden, a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett Balatoni Évadnyitó Wirecorner Nagydíj vitorlásverseny díjátadóján invitálta a közönséget a világrekord megdöntésre.  A vitorlásverseny lelkes legénységei örömmel csatlakoztak a VMSZ mentőmellény viselési megmozduláshoz, kiegészülve a Balatoni és Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságok munkatársaival és természetesen a nagyközönséggel.  

kepek1.jpg

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egyik fő feladatának tekinti a vízi balesetek számának csökkentését. Az Egyesület a prevenció rendkívül fontos eszközének tartja a mentőmellény viselésére való figyelmeztetést, ezért - első közép-kelet-európai résztvevőként – örömmel vállalta a részvételt és mára pedig büszkén mondhatja, hogy 148 fős mentőmellényes táborával nagymértékben hozzájárult a világrekord megdöntéséhez. 

Idén Ausztrália, Bermuda, Brazília, Dél-Korea, Egyesült Államok, Finnország, Japán, Kanada, Kína, Magyarország, Nigéria, Vietnám összesen 257 eseménnyel és 10 917 fővel csatlakozott az amerikai kezdeményezéshez. 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ezúton szeretne köszönetet mondani az a Magyar Vitorlás Szövetségnek az együttműködésért, továbbá a vitorlás egyesületeknek, csapatoknak és a lelkes üdvözlőknek a támogatásért. A sikeren felbuzdulva a nyári szezon folyamán a jelentősebb Balaton környéki rendezvényeken és a strandokon bemutatásra kerülő VMSZ-Roadshow alkalmával  saját VEDD FEL! kampányukkal is a biztonságos vízi közlekedésre és a mentőmellény viselés fontosságára hívják fel a figyelmet.   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vizimentok.blog.hu/api/trackback/id/tr807535786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása