Ma a szigligeti strandunk volt az ahol minden összejött. A délelőtti órákban jelezte Skriba Katalin strandi vízimentőnk, hogy a strandon történt egy fejsérülés, majd este hat óra után pár perccel (kijelentkezés után, a hölgy már befejezte szolgálatát) ismét jelzett, hogy gond akadt a partszakaszán: ezúttal egy eltűnést jelentettek a strandolók. Túlórázó kollegánk azonnal értesítette a zánkai vízimentő központot, aki riasztotta az ábrahámhegyi és az együttműködő vonyarcvashegyi partnerünket. Ezzel egy időben a vízirendészet is indított egy hajót a helyszínre. Két mentőhajó két irányból közelítette meg a helyszínt ezzel is növelve annak az esélyét, hogy észrevegyék ha a lány (aki az elmondások szerint jó úszó) csak túlságosan eltávolodott volna a parttól. A parton eközben a vízimentő megszervezte a csatárláncos keresést. A mentőhajók megkezdték a strand előtti vízfelszín átvizsgálását. Végül a vonyarci hajó találta meg a parttól körülbelül 600 méterre a lányt, akinek elmondása szerint a legjobbkor jött a segítség: „Azt hiszem engem keresnek – mondta - pont jókor, már nagyon görcsöl a lábam.”

A VMSZ ezúton is megkér mindenkit, hogy a parttól semmilyen időjárási viszonyok közt ne távolodjon el túlzottan és lehetőség szerint valakivel mindig tudassa, hogy hol tartózkodik. Továbbra is állítjuk, a partközelben, a strandot határoló bóják mellett is ugyan olyan jót lehet úszni, mint a Balaton közepén, viszont a a strand közelében, ha bármi baj történik, sokkal több esély van arra, hogy időben érkezzen a segítség.

Az alábbi fénykép a keresés után hazafele, a Castrum Yukon mentőhajóban készült, Badacsonynál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További kellemes nyaralást kívánunk mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vizimentok.blog.hu/api/trackback/id/tr532123953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása