Viharos idő, tevékeny éjszaka

 2010.08.27. 21:01

Tevékeny éjszakájuk volt a Vízimenők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület hajós szolgálatot teljesítő kollegáinak, valamint a zánkai diszpécserközpontnak (Zánka Központ).

Bár a meteorológia előre jelezte a viharos időjárást, mégis több vitorlás szorult segítségre az este folyamán.

 

 

 

 

 



Zánka Központ (a VMSZ zánkai mentésirányítási központja) utasítására a hajós szolgálat már délután hat órától kiment az akkor már viharos Balatonra, hogy figyelmeztesse a hajósokat a közelgő rossz időre. Hajóink késő éjszakáig a vízen voltak – az este történései kivonatosan:

  • RUPERT sürgősségi mentőhajónk délután Balatonfüredre vonult újraélesztésre.
  • Ábrahám Lomac mentőhajónk kifutott Ábrahámhegyről, Csopak Lomacunk pedig Csopakról prevencióra. Amikor RUPERT mentőhajónk végzett Balatonfüreden, elindult szintén prevenciós körútra.
  • Tihanyi strandi mentőnk miután leadta szolgálatát, egy gumicsónakos férfit mentett ki strandján, aki pont a vihar beálltával indult el csónakázni.
  • Badacsonytomaj előtt a parttól 500m-re úszó férfihez vonult Ábrahám Lomac. A férfi sikeresen partot ért.
  • Együttműködő partnerünk, a Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület két hajója is kifutott: Vonyarc Nagyhajó, Vonyar Yukon. Ők a Keszthelyi- öbölben és környékén figyelmeztették a hajósokat.
  • Balatonmáriafürdőre vonult Vonyarc Nagyhajó, egy kisodródott vitorláshoz, melyen hárman tartózkodtak. Vonyarc Nagyhajó a kis vízben nem tudta megközelíteni a vitorlást, így végül Vonyarc Yukon vitte ki a bajbajutottakat a partra.
  • RUPERT hajónk Fövenyes előtt segített egy bajbajutott vitorláson.
  • Fonyód előtt két bajbajutott vitorlásról kaptunk bejelentést. A vitorlázók itt is épségben partot értek.
  • Zala torkolatánál egy német vitorlás-hajó került bajba, őket a szél egy nádasba sodorta be. Személyi sérülés nem történt.

A bejegyzés trackback címe:

https://vizimentok.blog.hu/api/trackback/id/tr162253002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása