A zánkai központunkba (+36 30 383 83 83)valamivel reggel fél 6 után érkezett a bejelentés, hogy Balatonvilágosról egy 20 éves srác a mintegy 11km-re lévő Balatonalmádi irányába úszik (legalábbis a bejelentő remélte). A bejelentés a kétségbe esett barátaitól érkezett akik elmondták, hogy egyébként jó úszó, de korábban szomjat csillapítottak.

A bejelentést követően a VMSZ Csopakról, míg a Vízirendészet Siófokról indított mentőhajót. A két hajó a bejelentés szerinti útvonalon kezdte meg a keresést, de mivel ez nem járt sikerrel elkezdték átvizsgálni a part menti, sekélyebb vizet is. A férfit így sem találták meg. 8 óra után érkezett a bejelentés a Vízirendészettől, hogy a fiú egy vitorlásra kimászott Balatonalmáditól nem messze és most ott pihen a fedélzeten. A Vízirendészet a "hajnali Balaton-átúszás" egyetlen nevezőjét átvette a hajójára és elvitték Balatonvilágosra.

 

Namármost, barátunk 3 súlyos hibát is elkövetett. Az éjszakai fürdőzés és a part több mint 1000 méterre történő elhagyása már önmagában tilos, nem azért mert minket zavar, hanem mert ÉLETVESZÉLYES! Ez idáig két hiba! Emberünk tette mindezt alkoholos befolyásoltság alatt. Barátai (?) pedig végignézték, hogy társuk hajnalban beúszik és szép lassan eltűnik a szemük elől. Vízparton lássuk be, hogy sokszor rosszul sül el az ilyen eset. Mielőtt vízbe mentek nézzétek át a fürdőzés szabályait. A strandokon ki van lógatva tacepaóra, de ha az nem elég modern akkor csak kattanj ide és fusd át! További kellemes nyarat!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizimentok.blog.hu/api/trackback/id/tr892075907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pleno 2010.06.12. 17:47:15

"hülye vagy vazze" hajózási útvonalon...
süti beállítások módosítása