vmszfoto1-cmagandrea-1_646x0-is.jpgAugusztus 13-án a Club Hotel Badacsony strandján dolgozó strandi mentőnk, Korok Petra Zánka Központnak jelezte, hogy egy gazdátlan horgászcsónak sodródott be Badacsonytomaj irányából a strandjára, benne szétpakolt horgászfelszereléssel, etetőanyaggal, tehát horgászatra teljesen előkészítve. A Vízirendészetet tájékoztattuk a tapasztaltakról. Ők a csónak átvizsgálására egy hajót küldtek a helyszínre, mi pedig az Ábrahám Lomac mentőhajónkat értesítettük, hogy nézze át a kérdéses vízfelszínt a biztonság kedvéért.

Mindeközben a környező strandokon található webkamerák képeit visszanézve egyértelműen látszott, hogy a szomszédos, badacsonytomaji strandon valaki egy hasonló csónakot tol be a vízbe. A strandon dolgozó vízimentő azonnal elkezdte keresni a csónak tulajdonosát. Mire a vízirendőrök a Club Hotel Badacsony strandján a csónak átvizsgálásával végeztek, az elkóborolt csónak tulajdonosa is előkerült Badacsonytomaj partján, szerencsére épen és egészségesen.

Ez az eset is azt bizonyítja, hogy a VMSZ kiterjedt balatoni, több mint 60 strandot átfogó hálózatának, valamint mentésirányítási központunknak és kommunikációs rendszerünknek köszönhetően szervezetten és összehangoltan tudunk szükség szerint beavatkozni. A Balatoni Vízirendészeti Kapitánysággal kiváló az együttműködés és munkakapcsolat, ami az ilyen és ehhez hasonló esetek szakszerű és gyors megoldásához nélkülözhetetlen. Ebben az esetben is köszönjük segítségüket!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizimentok.blog.hu/api/trackback/id/tr387708736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása