Ez a hosszútávúszók napja

 2010.06.12. 19:52

 

A VMSZ zánkai központjába 17:50-kor érkezett jelzés a balatonfüredi Kisfaludy strandról, hogy egy 20 év körül fiatalember, miután összeveszett a barátnőjével, neki-indult a Balatonnak. Szemtanúk elmondása alapján a Tihanyi-félsziget irányába kezdett úszni, mások viszont bizonygatták, hogy arrébb, kiúszott a partra. A Vízirendészet három, a VMSZ egy mentőhajóval vonult a helyszínre és kezdte meg az eltűnt személy keresését. A vízimentők Csopak Lomac (kép itt)nevű mentőhajója a vízirendészettel együtt átnézte a megjelölt területet, de nem találtak senkit. Csopak Lomac hajónknak ma reggel már volt egy riasztása - ugyan ez a mentőmotoros indult a Balatonvilágosról Balatonalmádiba úszó fiatal keresésére is). A Rupert mentőhajónk (nagy, piros és nagyon gyors – erről lentebb a video) Zánkán állomásozott, és indulásra készen várta, hogy szükség esetén beavatkozzon. Erre már nem került sor, mert nem sokkal fél 8 után bebizonyosodott, hogy a mai nap második kóbor vízilabdázója épségben visszaúszott a partra.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a strandon dolgozó Kiss Krisztiánnak, hogy az egész napos munka után – munkaidőn túl – is a strandon maradt, segítette a keresést, és addig túlórázott, amíg az úszó biztonságban elő nem került. Szép munka!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vizimentok.blog.hu/api/trackback/id/tr452076902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása