Az első igazán sűrű hétvége

 2010.07.04. 14:39

Az idei szezonban ez volt az első olyan hétvége ami besűrűsödött, nagyon. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata gördülékenyen vette az akadályokat amiket magára vállalt. Csütörtök reggeltől a GRAND AERO CHALLENGE nevű repülős rendezvény próbafutamát és versenyét biztosítottuk (link itt), majd péntektől vasárnap reggelig a hajóink a Balaton teljes hosszában álltak fokozott készenlétben a 42. Kékszalag vitorlásverseny biztosítása miatt. Ezalatt természetesen nem állt meg az élet a strandokon sem. Az első igazán meleg, nyári hétvégére rengetegen érkeztek a Magyartenger partjára, így természetesen az esetszámok is megnőttek.

 

Csütörtök (2010. július 1.)

  • reggel 7től készülődés a GRAND AERO CHALLENGE rendezvényre (a rendezvény fokozott kockázata miatt speciális búvárok és műszakimentéshez alkalmas felszerelés felkészítése)
  • 17óra környékén a strandi esetek száma növekedett meg. Zánka GYIC strandjára rosszullét, Szigligetre pedig egy fejsérülthöz kértük az OMSZ dolgozóinak segítségét.
  • Szigliget még estére is tartogatott munkát. Egy 15 éves gyermekről hitték szülei, hogy bajba került. Az esetről részletesebb beszámolót itt olvashattok.

 

 

 

 

 

 

 

 

Péntek (2010. július 2.)

  • A reggeli óráktól a hajósszolgálatra nehezedett nagy teher. Egyszerre kellett a GRAND AERO CHALLENGE éles futamát biztosítani és a Kékszalag rajtjánál vigyázni mindenki testi épségére, hogy senki se szenvedjen hátrányt. 
  • A strandok közül Balatonedericsre és Balatonfüredre (a Kisfaludy strandra) kellett segítséget kérnünk kisebb sérülések ellátásához.

Szombat (2010.július 3.)

  • A hajósszolgálat már csak a Kékszalag versenyzőire koncentrált, ám közben továbbra is riasztható maradt. A OMSZ a kora délutáni órákban ki is használta a Rupert sűrgősségi mentőhajó adta lehetőségeket. A sajkodi öbölbe kértek szaksegítséget egy rosszulléthez. A Rupert a mentőtisztet, illetve mentőápolót a riasztástól számított kevesebb mint 10 perc múlva a partra tette így az akkor megérkező OMSZ-os mentőautó személyzete segítségével gyorsan megkezdődhetett a bajbajutott ellátása.
  • A szigligeti strand ismét eltűnést jelentett, amely szerencsére tévesriasztás volt.

Vasárnap (2010. július 4.)

  • 14óra után pár perccel a tihanyi Gödrös strandról jelentettek fejsérültet. Az Országos Mentőszolgálat a sérültet ellátta és kórházba szállította.
  • A cikk írásáig a hétvégén más esemény nem történt. Ha valami történik a következő órákban ígérjük azt is megírjuk.

A szezon első zsúfolt hétvégéjét a VMSZ gond nélkül teljesítette. Kívánjuk, hogy legyen továbbra is jó idő, gyertek strandolni, találkozzunk! Végre itt a nyár, szép legyen Nektek is!

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vizimentok.blog.hu/api/trackback/id/tr472128807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása