A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, 2015. május 16-án Balatonfüreden, a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett Balatoni Évadnyitó Wirecorner Nagydíj vitorlásverseny díjátadóján mentőmellény viselési világrekord kísérletre invitálta a közönséget.

_dsc7007_kicsi.jpg

Az észak-amerikai kezdeményezésre 2015. május 16-án rendezték meg a Ready, set, wear it!, azaz Vigyázz, kész, vedd fel! mentőmellény viselési világrekord napot. A 2010 óta megrendezett esemény célja minden évben ugyanaz: túlszárnyalni az előző évet és egyre több mentőmellény viselőt látni világszerte a vizeken! 2014-ben 175 eseményen közel 7000 rekorder vett részt.  Ehhez csatlakozott idén Magyarország is, a VMSZ kezdeményezésével.

A hivatalos eredmény a világ minden részéről beérkezett regisztrációk és fotók összesítése után kerül kihirdetésre június elején.

A Balatoni Évadnyitó Wirecorner Nagydíj vitorlásversenyen több mint 150 hajó indult, melyeknek lelkes legénységei csatlakoztak a mentőmellény viselési megmozduláshoz, kiegészülve a Balatoni és Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságok munkatársaival.  A VMSZ Mentőmellény viselési rekordfelhívásához összesen közel 150-en csatlakoztak most első alkalommal.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egyik fő feladatának tekinti a vízi balesetek számának csökkentését. Az Egyesület a prevenció rendkívül fontos eszközének tartja a mentőmellény viselésére való figyelmeztetést, ezért örömmel csatlakozott, első közép-kelet-európai résztvevőként a kezdeményezéshez.

Címkék: biztonság rekord mentőmellény vízimentők vedd fel

A bejegyzés trackback címe:

https://vizimentok.blog.hu/api/trackback/id/tr887481044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása